Parketvloeren

Houten vloeren hebben die luxe, warme uitstraling waardoor je je meteen thuis voelt in een ruimte

Houten vloeren hebben die luxe, warme uitstraling waardoor je je meteen thuis voelt in een ruimte. En het leuke is: je kunt er ontzettend veel mee variëren! Er zijn zoveel houtsoorten, patronen, afwerkprofielen, plinten en andere creatieve mogelijkheden om de ideale uitstraling van jouw vloer te creëren. Je hebt geen idee. Wij wel. We adviseren je er graag over in onze showroom.

over-ons-sfeerimpressie-3-hoek-en-den-holder.jpg
parket-sfeerimpressie-1-hoek-en-den-holder.jpg
parket-sfeerimpressie-2-hoek-en-den-holder.jpg
home-designline-hoek-denholder.svg

Advies

In onze showroom en daarbuiten zullen wij u altijd eerlijk en compleet adviseren en informeren zodat u als klant de beste keuze kunt maken.

home-designline-hoek-denholder.svg

Maatwerk

Wij hechten veel waarde aan kwaliteit, stiptheid en een correcte levering en afwerking. Wij garanderen gedegen advies, maatwerk en kwaliteit voor de juiste prijs.

home-designline-hoek-denholder.svg

Service

Indien gewenst verzorgen wij voor u de plaatsing van uw houten vloer en/of tegelwand of tegelvloer.

home-designline-hoek-denholder.svg

Showroom

Wij hopen dat u op onze website inspiratie krijgt! U bent van harte welkom in onze showroom aan de Tramstraat in Deurne.


Patronen

Met traditioneel parket kun je rustige of speelse effecten creëren door te kiezen voor een bepaalde legmethode of een bepaald patroon. 

  • Tapis - Bij Tapis bestaat de houten parketvloer uit relatief smalle stroken hout van 7 of 9 centimeter breed.  Alle stroken zijn van gelijke breedte. Wanneer je deze vloer in rechte lijnen legt, zorgt het voor een verfijnd uiterlijk en rustig geheel.
  • Bourgogne - Bourgogne oogt robuuster. Bij deze legmethode worden bredere stroken hout gebruikt en verschillen de houtstroken onderling van breedte; van 7 tot wel 22 centimeter breed. Bij Bourgogne krijg je echt dat gevoel van een stoere plankenvloer. 
  • Visgraat - Bij visgraatparket liggen relatief korte houtstroken steeds in een hoek van 90˚. Het geheel heeft wel iets weg van een visgraat, vandaar die naam. Visgraatparket geeft een ruimte vaak een wat modernere en luxe aanblik. 
  • Hongaarsepunt - De houten stroken van de Hongaarse punt liggen, je raadt het al, in een punt. Het verschil met het visgraatparket zit ‘m in de hoek waarin de houstroken ten opzichte van elkaar liggen: niet in 90˚ zoals het visgraatparket, maar in 45˚ of 60˚. 

Traditioneel parket

Bij Hoek & Den Holder hebben we een enorm assortiment aan traditionele parketvloeren. Traditioneel wil zeggen dat ze zijn gemaakt van echt hout. Eiken bijvoorbeeld, of essen, teak of mahonie.

Er zijn ontzettend veel houtsoorten mogelijk. Ieder hebben ze een eigen, unieke uitstraling. En ieder kun je ze naar eigen wens afwerken met speciale lak of olie voor een extra mooi effect. Wat ze allemaal gemeen hebben, is die natuurlijke, warme uitstraling.

Bekijk ons portfolio
Scroll naar boven