traditioneel parket

Traditioneel parket in geelbruin hout

Hoek en den Holder vloeren

Eiken is een zeer populaire houtsoort. Door de neutrale kleurstelling past het bij alle interieurs. Eiken QFQ is de meest rustige selectie en kenmerkt zich door de unieke manier van zagen: door op de nerf te zagen, ontstaat er een rustig oppervlak met karakteristieke, glanzende spiegels.

Een eiken vloer is verkrijgbaar in allerlei patronen, waaronder een visgraatpatroon (met of zonder band en bies), een Hongaarse of Weense punt, een blokpatroon of een volledig zelf bedacht patroon. Maar ook een bourgognevloer in brede delen tot wel 250 mm is prachtig uit te voeren in eiken.

Geelbruine tinten geven de ruimte warmte en gezelligheid. Deze vloeren zijn dan ook goed te combineren met andere natuurlijke materialen, veelal in natuurlijke of vergrijsde tinten. Bijpassende accessoires en meubels hebben grillige, glooiende, organische vormen, alsof ze rechtstreeks uit de natuur zijn ontstaan.

sfeerfoto Lieverdink parket: houtsoort: eiken QFQ | afwerking: gelakt | legwijze: grote visgraat 140 x 560 mm

Lieverdink verouderd parket

Verouderd parket

Hoek en den Holder vloeren

Oud ogende vloeren zijn momenteel niet voor niets erg populair: door de authentieke uitstraling ontstaat een warme, sfeervolle vloer, die de perfecte basis is voor een smaakvolle inrichting. De meeste verouderde vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. Dat komt de warme sfeer nog meer ten goede.

Verouderde vloeren zijn er in diverse uitvoeringen en kwaliteiten, elk met een uniek, ambachtelijk verouderingsproces: Geschuurd verouderd parket

Traditioneel (tapis) parket wordt altijd geschuurd tijdens het produc tieproces. Hierdoor ontstaat een gelijkmatig oppervlak, waarbij de houtnerfstructuur minder duidelijk zichtbaar is. Hierdoor is de vloer egaal van kleur en structuur. Dit geeft een rustige, traditionele sfeer.

Geschaafd verouderd parket

Bourgognevloeren (bredere delen) worden altijd geschaafd. Hier door wordt de oppervlakte van het hout opener en kan de olie dieper in het hout komen op de zachtere delen en minder diep op de hardere delen. De houtstructuur komt meer naar voren, zodat een mooi samenspel van houtnerf en kleur ontstaat. Deze authentieke uitstraling geeft een warme basis aan het interieur.

Geborsteld verouderd parket

Bij geborstelde vloeren wordt in een borstelproces het houtoppervlak “afgeborsteld”, waardoor het zachtere hout meer wordt verwijderd dan de hardere structuur. Hierdoor komen de houtnerven veel duidelijker naar voren. De vloer krijgt een robuust uiterlijk. De randen van de vloeren zijn echter niet beschadigd en blijven strak.

OPENINGSTIJDEN SHOWROOM

Zondag en maandag: gesloten
Dinsdag, woensdag, donderdag: geopend op afspraak, telefonisch bereikbaar voor al uw vragen en/of advies
Vrijdag: geopend van 10.00 tot 20.00
Zaterdag: geopend van 11.00 tot 16.00
Vakantiesluiting: 28-7 t/m 26-8-2017

CONTACT

Hoek & Den Holder Vloeren

Tramstraat 31,5751 JK Deurne

T. 0493 - 351004

E: info@hoek-denholder.nl

K.v.K. nr.: 17192538;

Logo Hoek & Den Holder Vloeren

Hoek en den Holder vloeren op socialmedia